У Донецьку найдорожча в Україні оренда якісних торгових приміщень після Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Донецьку найдорожча в Україні оренда якісних торгових приміщень після Києва

Нерухомість
177
У Донецьку протягом 2011 року максимальні ставки оренди не змінилися і залишилися на рівні $780 за 1 кв. м на рік, при цьому місто займає в Україні друге місце за рівнем орендних ставок після Києва, повідомляється в прес-релізі компанії Jones Lang LaSalle Ukraine (JLL).
За даними JLL, в Донецьку в 2011 році був введений тільки один якісний торговий об'єкт - друга черга ТPЦ "Донецьк-Сіті" орендною площею 25 тис. кв. м, таким чином загальний обсяг якісних торгових площ в місті на кінець року склав 222 тис. кв. м або 230 кв. м на 1 тис. жителів.
Торгові центри в Донецьку переважно розташовані в центральній частині міста - у Ворошиловському та Київському районах.
"Попит на сучасні торговельні площі поступово зростає. Багато міжнародних брендів, які вже представлені в Києві, планують вихід на ринок Донецька. Однак, дефіцит якісних торгових комплексів є основним бар'єром для входження міжнародних торгових операторів. На даний момент частка вільних торгових площ складає близько 7%. Зважаючи на невеликий обсяг нової пропозиції і попиту, що збільшується, в 2012 році обсяг вакантних площ буде знижуватися", - відзначають експерти компанії
На думку аналітика відділу досліджень JLL Ukraine Регіни Умярової, Донецьк є одним з найбільш перспективних міст для розвитку в східному регіоні країни, що, в першу чергу, пояснюється досить обмеженим обсягом перспективної пропозиції.
Серед перспективних об'єктів, введення яких заплановано на найближчі два роки, компанія відзначає ТЦ "Південні Схили" (13 тис. кв. м орендної площі) і ТРЦ "Сіті Парк" (50 тис. кв. м).
JLL також відзначає, що в Донецьку домінують локальні девелопери - компанії "Домус", "Амстор", "Еста Холдинг".
Jones Lang LaSalle надає фінансові і комплексні професійні послуги в сфері нерухомості і має понад 200 представництв, які охоплюють більш ніж 1 тис. міст в 70 країнах світу. Оборот компанії в 2010 році склав $2,9 млрд, в 2011 році - $3,6 млрд.
Портфель компанії становить близько 195 млн кв. м нерухомості по всьому світу.
Підрозділ компанії з управління інвестиціями LaSalle Investment Management управляє активами вартістю $47,7 млрд.
У Росії і країнах СНД Jones Lang LaSalle представлена офісами в Москві, Санкт-Петербурзі та Києві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас