На Великдень на кордоні з Росією, Білоруссю і Молдовою відкриють тимчасові пункти пропуску — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Великдень на кордоні з Росією, Білоруссю і Молдовою відкриють тимчасові пункти пропуску

112
У період Великодніх свят для жителів прикордонних регіонів будуть створені додаткові пункти перетину державного кордону, повідомив відділ з питань взаємодії зі ЗМІ та зв'язків з громадськістю Державної прикордонної служби України.
"В період свят і вихідних днів жителі прикордонних районів будуть мати можливість перетинати державний кордон не тільки в постійно діючих місцевих пунктах пропуску, але й на інших тимчасово створених напрямках. Співробітники Держприкордонслужби України за погодженням з прикордонниками суміжних держав будуть здійснювати пропуск громадян в додаткових місцях для перетину. Такі місця з сьогоднішнього дня вже діють на кордоні з Росією, Білоруссю та Молдовою", - наголошується в повідомленні.
Як повідомили в Держприкордонслужбі, пропуск осіб через державний кордон України в цей період буде здійснюватися прикордонниками за внутрішніми документами за наявності позначки про реєстрацію постійного проживання в прикордонному районі. Крім цього, в багатьох пунктах пропуску для комфортного перетину кордону громадянами прикордонники нестимуть службу довше, ніж зазвичай, а на окремих з них перетинати кордон можна буде також і вночі.
"Найбільше таких пунктів буде створено на українсько-російському кордоні. Зокрема, щоб відвідати родичів в Росії жителі Луганської області в пішому порядку зможуть перетинати кордон у двох місцевих пунктах пропуску "Юганівка" (Україна) - "Маноцький" (РФ ) і "Герасимівка" (Україна) - "Можаєвка" (РФ). На кордоні з Молдовою прикордонники будуть здійснювати пропуск ще на шести додаткових напрямках, а на кордоні з Білоруссю крім семи місцевих пунктів пропуску, які функціонують постійно, працюватиме ще три тимчасові", - розповіли у відомстві.
У Держприкордонслужбі також заявляють, що додаткову інформацію про функціонування місць перетину кордону громадяни можуть отримати в органах охорони державного кордону за місцем проживання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас