Телеканал ТВі заявляє про тиск податківців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Телеканал ТВі заявляє про тиск податківців

816
Гендиректор ТВі Микола Княжицький заявляє про тиск на телеканал з боку податкових органів і просить МВС і Податкову службу розібратися з цими "переслідуваннями", передає "Українська правда".
З таким проханням в ефірі ТВі він звернувся до глави МВС Віталія Захарченка, начальника управління МВС Олексія Крикуна, голови ДПС Олександра Клименка і голови комітету ВР зі свободи слова Юрія Стеця. "До нас прийшла чергова податкова перевірка. Кілька місяців тому у нас працювала перевірка, зараз працює і прийде ще одна податкова перевірка", - сказав він.
"11 квітня 2012 року до ТВі звернулася посадова особа Державної податкової інспекції у Солом'янському районі Києва з вимогою про допуск її до проведення позапланової виїзної документальної перевірки каналу з питань дотримання вимог податкового законодавства з ПДВ і податку на прибуток за період за період з 01 січня 2008 року по 31 вересня 2010 року", - розповів Княжицький.
За його словами, підставою для перевірки була постанова слідчого Печерського РУ ГУ МВС в Києві капітана міліції Забуги В.В. від 04 квітня 2012 року з кримінальній справі №76-000323. Він підкреслив, що в 2011 році така перевірка вже проводилася.
Тоді податківці перевіряли період з 01 січня 2008 року по 31 грудня 2010 року щодо питання дотримання вимог податкового законодавства та період з 22 травня 2003 року по 31 грудня 2010 року щодо питання дотримання валютного та іншого законодавства. "Таким чином ДПІ у Солом'янському районі Києва буде двічі проводити перевірку діяльності ТВі в межах одного і того ж періоду і одних і тих же обставин сплати податку на прибуток та податку на додану вартість", - сказав Княжицький.
"При цьому податковим органом вже здійснюється ще одна документальна виїзна перевірка ТВі щодо питань дотримання податкового законодавства за період з 1 жовтня 2011 року по 31 грудня 2011 року", - додав він. "Здійснення двох перевірок одночасно призведе до блокування нормальної діяльності каналу", - підкреслив Княжицький.
Він додав, що такі "переслідування з боку правоохоронних органів" є "проявом очевидного дисбалансу правового статусу платника податків та податкової служби в бік останньої, народженої новим Податковим кодексом, який діє з 2011 року".
За словами Княжицького, тепер податкова може проводити кілька позапланових перевірок одночасно, і перевіряти навіть ті періоди, які вже були раніше перевірені. "Таким чином, податкові органи можуть, зловживаючи своїми правами, блокувати роботу суб'єктів господарювання, не порушуючи закон формально, що й відбувається сьогодні в ТВі", - сказав Княжицький.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас