АвтоВАЗ остаточно відмовився від Lada 2107 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АвтоВАЗ остаточно відмовився від Lada 2107

280
"АвтоВАЗ" вирішив остаточно припинити виробництво класичної моделі Lada 2107, що випускається на заводі "ІжАвто".
Як повідомляє в п'ятницю, 13 квітня, "РБК daily" з посиланням на представників "ІжАвто", через низькі продажі випуск "класики" зупинять вже наступного тижня.
"Все йде за планом. Попит на "класику" сильно впав. Пора прощатися", - заявив виданню директор зі зв'язків з громадськістю "АвтоВАЗу" Ігор Буренков.
Як пише "РБК daily", "сімка" ще недавно була найпопулярнішою моделлю "АвтоВАЗу", багато в чому завдяки своїй низькій ціні - 206 тисяч рублів. Зараз в дилерських центрах на модель надається заводська знижка 16 тисяч рублів.
У 2010 році в результаті запуску програми утилізації автомобілів продажі класичних моделей Lada (2105,2107) доходили до 17 тисяч машин на місяць. Рівень продажів за січень-березень 2012 року склав усього 34,8 тисячі машин.
"Можливо, на "ІжАвто" не можуть одночасно виробляти і "сімку", і Granta. Мабуть, підприємству буде потрібен час для того, щоб переобладнати конвеєр під нову модель. Взагалі логічно, що поки Granta користується популярністю і розкуповується як гарячі пиріжки , "АвтоВАЗу" потрібно збільшувати обсяг виробництва. А обсяг випуску "сімки" зараз такий, що для неї вже невигідно закуповувати компоненти, і настав такий момент, що "АвтоВАЗу" пора попрощатися з Lada 2107", - цитує "РБК daily" заступника гендиректора аналітичного агентства "Автостат" Сергія Удалова.
Виробництво Lada 2107, зробленої на базі 2105, почалося в 1982 році. Від своєї попередниці "сімка" відрізняється формою решітки радіатора, задніми фарами і багажником. У 2011 році виробництво Lada 2107 було повністю перенесено на завод "ІжАвто".
В даний час найбільш продаваною моделлю "АвтоВАЗу" є Lada Kalina. Крім того, завод налагодив випуск двох нових автомобілів - седана Lada Granta і універсала Lada Largus, побудованого на наданій концерном Renault-Nissan платформі B0. Раніше повідомлялося про намір "АвтоВАЗу" розробити нову версію позашляховика, який прийде на зміну Lada 4x4 ("Нива").
"ІжАвто", в свою чергу, займається випуском "класичних" моделей Lada 2104 і 2107, а також кількох моделей KIA, включаючи Spectra, Rio і Sorento. Спочатку іжевському заводу планували передати і виробництво "п'ятірки", однак згодом від цієї ідеї відмовилися і припинили випуск моделі.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас