Латвійський чиновник назвав свою країну "смітником для Європи" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвійський чиновник назвав свою країну "смітником для Європи"

508
Латвія не потрібна Європі як конкурентоспроможна країна, оскільки сприймається Євросоюзом "як смітник".
Про це в інтерв'ю латвійському щоденному виданню Neatkariga ("Незалежна ранкова газета") заявив керівник відділу економічного розвитку та прогнозування ринку праці Міністерства економіки країни Яніс Салміньш, повідомляє Лента.ру з посиланням на NovoNews.
Салміньш зазначив, що поки в Латвії ще не було такого уряду, який в першу чергу захищав би економічні інтереси своєї країни. Так, заявив чиновник, глава Банку Латвії Ілмар Римшевич не може пояснити, чим єврозона вигідна для економіки держави. На думку самого Салміньша, інтеграція країни в єврозону приведе тільки до розвитку іноземних банків в Латвії.
Латвія входить до числа країн Євросоюзу, які поки що не використовують євро, але зобов'язані перейти на розрахунки в єдиній валюті. Це передбачено їх умовами вступу в ЄС. У політичних колах країни немає єдності думок з приводу того, чи принесе користь країні перехід до євро. Латвія планує приєднатися до єврозони до 1 січня 2014 року.
На початку квітня 2012 року прем'єр-міністр Латвії Валдіс Домбровскіс заявив, що єврозона сама ставить перешкоди для вступ до неї нових країн. Зокрема, Європейський центральний банк пред'являє жорсткі вимоги за Маастрихтськими критеріями. За словами Домбровскіса, вимоги, що пред'являються ЄЦБ, з європейських країн здатна виконати лише Швеція, більшість держав єврозони за ними не проходять.
Маастрихтські критерії обов'язкові для виконання країнами, які почали використовувати євро. Вони включають в себе вимоги щодо інфляції, дефіциту бюджету, державного боргу, стабільності національної валюти відносно євро і ставок за довгостроковими кредитами. Останнім часом єврозона вимагає виконання цих критеріїв і від держав, що вже приєдналися до валютного союзу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас