На дочку Леоніда Кучми подали до американського суду за борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На дочку Леоніда Кучми подали до американського суду за борги

2699
Американська фірма подала в США позов проти дочки екс-президента України Леоніда Кучми Олени Пінчук, звинувачуючи її в тому, що вона заборгувала їм близько півмільйона доларів за послуги з ландшафтного дизайну в Конча-Заспі.
Як пише Kyiv Post, компанія Oehme van Sweden, яка займається ландшафтним дизайном, 3 січня подала позов в США в Окружний суд округу Колумбія проти Олени Пінчук.
Oehme van Sweden звинувачує Пінчук і кіпрську компанію Maypaul в несплаті послуг з ландшафтного дизайну в маєтку під Києвом, в якому, за твердженням позивача, мешкає сімейство Пінчук. Позивач просить стягнути з Пінчук та Maypaul 486 985 доларів.
Згідно з твердженням позивачів у судових документах, сім'я Пінчук через декілька компаній, які вони контролюють, замовила послуги з ландшафтного дизайну у американської фірми Oehme van Sweden. Ця компанія робить ландшафтний дизайн як приватних будинків, так і великих муніципальних об'єктів. Зокрема, саме вони робили ландшафтний дизайн парків North Point Park в Бостоні і Francis Scott Key Memorial Park у Вашингтоні.
Пінчук не була стороною контракту з Oehme van Sweden і її американські адвокати постійно наполягали на тому, що саме тому вона не може бути стороною цього судового позову. Незважаючи на це, Oehme van Sweden в минулому році змогла переконати міжнародний арбітражний суд, що їхні послуги були призначені для Пінчук, а тому за борг відповідальна не тільки компанія Maypaul, керівник якої підписав контракт, але і одна з найбагатших сімей України.
Ділянку, на якій Oehme van Sweden під керівництвом Пінчук та його представників розробляла ландшафтний дизайн, в 2004 році отримала компанія ТОВ "Транспортно-експедиційна компанія "Світ Шляхів", якій передали в оренду, а вже в липні у власність 114 га землі в елітному районі під Києвом, Конча-Заспі. У жовтні того ж року тодішній губернатор Київської області Анатолій Засуха підписав акт на право на землі для фірми на земельну ділянку в 135 га.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас