Новий КПК випустить 20% тих, хто сидить в СІЗО - Правозахисники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий КПК випустить 20% тих, хто сидить в СІЗО - Правозахисники

2672
Правозахисники позитивно оцінюють прийняття нового Кримінально-процесуального кодексу, оскільки чекали його вже близько 20 років. Таку думку в коментарі FINANCE.UA висловив голова правління Міжнародної ліги захисту прав громадян Едуард Багіров.
"Сьогоднішню дату юристи, адвокати і правозахисники будуть вважати червоною датою, як свято. Нарешті-таки той законопроект, якого ми чекали як мінімум 20 років, сьогодні вночі народні депутати у важких пологах таки народили. Сподіваюся, що він буде підписаний Президентом і набере законної чинності", - сказав Багіров.
За словами Багірова, новий КПК є прогресивним і дає більше можливостей громадянам України, в тому числі адвокатам, відстоювати свої права.
"Є маса позитивних моментів, які вказані в цьому законі. Вони прийняті законодавством країн Євросоюзу. І найближчим часом нашим адвокатам і громадянам можна буде посилатися на ці норми, статті. І тим самим, покращити правову ситуацію і в кримінальних, і судових процесах. Я думаю, що в найближчі 3-5 років будуть вноситися якісь зміни, але в цілому закон позитивний. Є, звісно, деяке невдоволення з боку експертів, оскільки не всі правки були взяті до уваги. Але будемо працювати. Головне - що закон уже є. Все інше додасться з часом", - зазначив Багіров.
Крім того, дуже великі надії експерти покладають на те, що закон дозволить розвантажити Державну пенітенціарну службу. За словами Багірова, близько 20% тих, хто зараз перебуває в СІЗО, будуть звільнені, а це тисячі людей і десятки мільйонів зекономлених бюджетних грошей.
Нагадаємо, Верховна Ради України ухвалила в другому читанні і як закон президентський проект Кримінально-процесуального кодексу України. За таке рішення сьогодні, в п'ятницю, 13 квітня 2012 р., о 4:13 проголосували 271 народний депутат з мінімально необхідних 226.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас