Рада дозволила "Нафтогазу" закуповувати природний газ без тендерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада дозволила "Нафтогазу" закуповувати природний газ без тендерів

Казна та Політика
199
Верховна Рада дозволила Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" закуповувати за державні кошти послуги, пов'язані з торгівлею природним газом, без застосування тендерних процедур відповідно до закону "Про здійснення державних закупівель".
За ухвалення відповідного законопроекту в цілому № 10305, внесеного Кабінетом Міністрів 6 квітня, проголосувало 272 депутати при 226 мінімально необхідних.
Таким чином, Рада вивела з-під дії вищевказаного закону закупівлю НАКом природного газу, послуг з його транспортування (у тому числі переміщення, фрахтування, страхування, зливу/наливу, інспекції кількості та якості), розподілу, постачання, зберігання.
Крім того, тепер до "Нафтогазу" не будуть застосовуватися тендерні процедури при закупівлі за держкошти фінансових інструментів, операцій з деривативами та управління ризиками, фінансових послуг, послуг бірж, аукціонів, систем електронних торгів та інших послуг, які застосовуються в міжнародній торговій і фінансовій практиці при закупівлі та реалізації природного газу.
Як повідомляло агентство, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко пояснює дану законодавчу ініціативу Кабінету Міністрів необхідністю приведення законодавства до європейських норм.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас