Лукашенко хоче привчити білорусів і росіян до "нормального" м'яса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко хоче привчити білорусів і росіян до "нормального" м'яса

247
Президент Білорусі Олександр Лукашенко розпорядився налагодити в республіці виробництво мармурового м'яса - елітного сорту яловичини. З такою ініціативою глава держави, як передає агентство БЕЛТА, виступив під час робочої поїздки по Гомельській області.
"Мармуровому м'ясу бути. Ми налагодимо окрему переробку, разом знайдемо ринки реалізації і будемо продавати", - цитує агентство білоруського президента. За його словами, в Росії "величезний попит на таку продукцію".
Лукашенко розповів також, що білоруські фахівці вже вивчають зарубіжний досвід у виробництві зазначеного сорту м'яса. "Зараз ми купуємо лінію, це недорого для держави, все за європейськими стандартами упакуємо і будемо продавати", - пояснив глава республіки. При цьому Лукашенко доручив віце-прем'єру уряду Білорусі Михайлу Русому до кінця року вивчити це питання і організувати переробку мармурового м'яса. "Треба своїх людей привчати до нормального м'яса і надлишки реалізовувати в Москву", - резюмував білоруський лідер.
Основними постачальниками на світовий ринок "мармурової" яловичини, яка називається так через рівномірно розподілені жирові прошарки у м'язових тканинах, є США і Австралія. Основними промисловими породами великої рогатої худоби, м'ясо яких має ознаки мармуровості, є Герефорд, Абердин, Ангус, Лімузин.
У березні цього року було озвучено, що за минулий рік білоруські господарства виробили 1,2 мільйона тонн м'яса та субпродуктів. До 2015 року планується збільшити цей показник до 2 мільйонів тонн.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас