Присяжнюка можуть звільнити відразу після Пасхи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присяжнюка можуть звільнити відразу після Пасхи

453
В Кабінеті Міністрів назрівають нові кадрові ротації. Про це повідомило джерело в Адміністрації Президента. Зокрема, за інформацією джерела, міністерський портфель вже до кінця наступного тижня може втратити нинішній міністр аграрної політики Микола Присяжнюк, пише УНН.
Серед причин звільнення, зокрема, називають порушену Генеральною прокуратури 30 березня справу за фактом нанесення чиновниками Аграрного фонду збитків на суму 340 млн гривень державі.
Нагадаємо, згідно з повідомленням, встановлено, що в березні 2011 року Аграрний фонд уклав з приватним підприємством договір на закупівлю зерна на суму 1,5 млрд гривень.
Діючою на той момент за законодавством операцією з постачання зерна (крім їх першої поставки) виробники звільнялися від сплати ПДВ. Незважаючи на це, даному підприємству було перераховано в порядку повернення ПДВ 280 млн гривень. Потім, в кінці 2011 року, за дорученням Міністерства аграрної політики і продовольства посадові особи Аграрного фонду та приватного підприємства підписали додаткову угоду до договору, яка передбачала повернення Аграрному фонду коштів на суму 1,4 млрд гривень, сплачених за зерно. Компанія не повернула гроші.
Разом з цим фонд уклав з ним ще один договір на придбання зерна за завищеними цінами. У зв'язку з цим порушено кримінальну справу.
Крім того, за повідомленнями ЗМІ, незабаром можуть також звільнити голову Державної податкової служби Олександра Клименка.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас