Рада має намір вночі змінювати бюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада має намір вночі змінювати бюджет

Казна та Політика
465
Верховна Рада на вечірньому засіданні в четвер розгляне зміни до державного бюджету на 2012 рік, що стосуються соціальних ініціатив президента України Віктора Януковича.
Лідер партії "Фронт змін", член фракції НУ-НС Арсерій Яценюк на вечірньому засіданні звернувся до спікера Володимира Литвина з питанням про те, коли буде розглядатися законопроект про внесення змін до державного бюджету 2012 року, оскільки текст документа вже роздають парламентаріям в залі.
"Це питання було внесене до порядку денного у вівторок. Крім того, на погоджувальній раді було вирішено, що це питання буде розглядатися в четвер", - пояснив В.Литвин.
"Є звернення чотирьох фракцій розглянути це і низку інших нагальних питань. У разі прийняття змін до бюджету, Кабінет міністрів встигне провести необхідні розрахунки, щоб люди могли з 1 травня отримати відповідні виплати, в тому числі і до 9 травня", - сказав спікер.
"Ось розглянемо першу книгу (Кримінально-процесуального кодексу - ІФ), а потім розглянемо те питання. Ми ж прийняли рішення працювати і працювати", - сказав В.Литвин, нагадавши, що депутати продовжили свій робочий день 12 квітня до завершення розгляду питань порядку денного.
До завершення розгляду першої книги КПК залишилося приблизно 600 поправок.
Як повідомлялося, уряд пропонує Верховній Раді збільшити доходи і видатки державного бюджету на 2012 рік на 33,35 млрд грн - відповідно до 366,17 млрд грн і 391,36 млрд грн, не змінюючи граничний розмір дефіциту.
Згідно з проектом поправок до держбюджету (№ 10317), внесеного Кабміном до парламенту в понеділок і оприлюдненим у вівторок, зокрема, доходи загального фонду заплановано збільшити на 28,8 млрд грн. "Джерелами збільшення доходів загального фонду є: економічне зростання і детінізація - 21 млрд грн, індексація та плата за адміністративні послуги - 1,8 млрд грн, премії за підписання угод про розподіл продукції - 6 млрд грн", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту .
У документі вказується, що на виконання соціальних ініціатив президента Віктора Януковича пропонується направити 18,2 млрд грн додаткових доходів, ще 6,15 млрд грн - на компенсацію громадянам вкладів в установах Сбербанку к.СРСР.
У середу, 11 квітня, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що законопроект про внесення поправок в закон "Про Державний бюджет України на 2012 рік" Верховна Рада розгляне у четвер, 12 квітня
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас