Експорт зерна в березні став рекордним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експорт зерна в березні став рекордним

Аграрний ринок
251
У березні 2012 року Україна експортувала понад 2,7 млн тонн зерна, що на 67% більше, ніж у лютому.
Це найбільший місячний показник за останні два сезони, за даними компанії Grain Ukraine. У структурі експорту зерна ключову позицію продовжує утримувати кукурудза.
За даними компанії, за вересень-березень з України відвантажено близько 9,1 млн тонн кукурудзи, що забезпечило більше половини відвантажень всього зерна. Відвантаження зерна інших культур за липень-березень склали всього близько 6,1 млн тонн.
Загальні відвантаження українського зерна в сезоні 2011/12 (з липня по березень включно) компанія оцінює в 15,2 млн тонн.
Основними напрямами збуту української пшениці в березні виступили Єгипет і Іспанія, ячменю - Саудівська Аравія та Йорданія, кукурудзи - Єгипет, Іран, Іспанія, Португалія, Японія і Південна Корея, а сорго - Ізраїль і Судан.
Експорт олійних насіння з України в поточному сезоні проводиться відносно слабко, особливо це стосується ріпаку та соняшнику. З початку сезону Україна поставила на зовнішні ринки близько 2 млн тонн олійного насіння, тоді як в аналогічний період попереднього маркетингового року - близько 2,5 млн тонн.
Нагадаємо, Україна до кінця маркетингового року збирається проекспортувати 7 млн тонн зерна, при цьому упор планується робити на кукурудзу.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас