Інтернет-аптеки як в США, в Україні не потрібні - Фармукраїна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інтернет-аптеки як в США, в Україні не потрібні - Фармукраїна

636
Аптеки з ліцензіями повинні мати можливість продавати ліки через інтернет. Це вигідно, в першу чергу, самим споживачам. Таку думку в коментарі FINANCE.UA висловив виконавчий директор ФА "Фармукраїна" Денис Шевченко.
За його словами, асоціація проти продажу ліків в Інтернеті суб'єктами підприємницької діяльності, які не мають ліцензій на продаж ліків. Але за те, щоб суб'єкти господарювання, які мають ліцензії на продаж ліків і ліцензовані аптечні установи, включаючи аптечні склади і самі аптеки, де ліки зберігаються належним чином, мали можливість розміщувати в інтернеті свої прайси на наявні ліки і здійснювати доставку ліків пацієнту додому.
"Парадоксальною виглядає ситуація сьогодні: при забороні доставки ліків аптекам пацієнти, які відчувають проблеми з пересуванням (пенсіонери, матері з малолітніми дітьми, інваліди тощо) просять своїх сусідів принести ліки з аптеки. Чим умови доставки сусіда кращі, ніж у кур'єра аптечного закладу? Думаю, нічим, крім незручності сусіда і пенсіонера, який змушений просити про послугу. Тобто, інтернет-аптеки в тому вигляді, в якому вони існують, наприклад, в США, в Україні не потрібні: не варто здійснювати реалізацію ліків через, наприклад, поштові канали або віддавати право на обробку замовлень суб'єктам, не пов'язаним з аптечною діяльністю. Це пов'язано з багатьма ризиками (фальсифікат, операції з простроченими ліками і т.д.). Однак має бути можливість оформлення інтернет-заявок та доставки препаратів із звичайних аптек", - зазначив Шевченко.
Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я має намір відмовитися від повної заборони продажу ліків через Інтернет-аптеки, правда, не раніше 2014 року, повідомив у середу, 11 квітня голова Держслужби з лікарських засобів Олексій Соловйов в урядовій газеті "Урядовий кур'єр". "Є намір в майбутньому розробити спеціальні вимоги до таких аптек, поставивши цей бізнес в жорсткі рамки", - пояснив Соловйов.
Заборона на продаж ліків через інтернет і поштою діє в Україні з кінця минулого року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас