Українців годують дешевими цукрозамінниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців годують дешевими цукрозамінниками

1249
Цукру в Україні - повні комори. Коштує в цьому році він мінімум на 2-3 гривні дешевше, ніж в минулому. Ось тільки виробники скаржаться: по-перше, запаси продукту дівати нікуди - зварили стільки, що населення не з'їсть, по-друге, у білого піску з'явилися конкуренти. А саме - цукрозамінники та підсолоджувачі. Вони навіть дешевші. Ціна синтетичних товарів - у середньому до ста доларів за тонну. Тоді як цукор - 650 доларів відповідно. Про це пише UBR.
"Споживання цукру в Україні 1,8 млн тонн на рік і за різними оцінками від 200 до 400 тисяч тонн еквівалент цукру завозиться цих цукрозамінників та підсолоджувачів. Так, звичайно, це не може не позначитися негативно на діяльності цукрової галузі", - розповідає Олександр Вержиховський, експерт з питань якості та безпеки продуктів АПК.
"В 2012 році обсяги цукру достатні для забезпечення потреб. Але імпорт цукрозамінників, звичайно, буде присутній. У першу чергу, для виробництва продуктів дієтичного і діабетичного харчування", - дає прогноз Олександр Печенога, представник Мінагропроду.
"Є низка препаратів, які зняті з виробництва. Це сахарин. Він знятий у всіх країнах, тому що викликав в експерименті рак сечового міхура. Звичайно, користуватися синтетичними цукрозамінниками не рекомендується. Тому що все-таки це не природні препарати. Найкращий препарат - це стевія, який рекомендують і вагітним, і дітям", - упевнений Микола Гульчій, головний лікар Київського ендокринологічного центру
"Приходять літні люди, які страждають на цукровий діабет. Які хочуть позбутися зайвої ваги. Ну і молоді, які теж бережуть свою вагу", - ділиться спостереженнями Наталя Духаніна, фармацевт.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас