Рахункова палата: Борги України зростають вдвічі швидше, ніж ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата: Борги України зростають вдвічі швидше, ніж ВВП

Казна та Політика
2587
Темпи зростання боргових зобов'язань майже вдвічі перевищили темпи зростання реального ВВП. Про це йдеться у висновках Рахункової палати України про виконання держбюджету-2011.
"Темпи зростання боргових зобов'язань майже вдвічі перевищили темпи зростання реального ВВП. Частка зовнішньої заборгованості в загальній сумі державного та гарантованого державою боргу становила 63%. Ці фактори вказують на існування боргових ризиків", - йдеться в повідомленні.
Рахункова палата нагадала, що державний і гарантований державою борг виріс у минулому році на 40,9 млрд грн - до 473,1 млрд грн, переважно за рахунок збільшення зовнішнього боргу. Витрати на погашення та обслуговування державного боргу, у порівнянні з 2010 р. виросли більш ніж в півтора рази - до 68,8 млрд грн.
При цьому у висновках зазначається, що "створення сприятливих умов для залучення як внутрішніх, так і зовнішніх інвесторів з метою збільшення надходжень інвестицій в економіку країни, насамперед у реальний сектор, забезпечить мінімізації зазначених ризиків".
Нагадаємо, Мінфін планує залучити в II кварталі 17,6 млрд грн зовнішніх запозичень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас