Російський нафтовий гігант скуповує АЗС в Бельгії і Нідерландах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський нафтовий гігант скуповує АЗС в Бельгії і Нідерландах

Енергетика
549
Найбільша російська нафтова компанія Лукойл підписала договір з голландською Verolma Groep про купівлю 59 АЗС у Бельгії та Нідерландах, повідомив бельгійський підрозділ Лукойла.
"Входження на ринок Нідерландів відповідає стратегії Лукойла з розширення числа АЗС", - йдеться в заяві керуючого директора LUKOIL Belgium Булата Субаєва.
Головний офіс Лукойла в Москві відмовився прокоментувати угоду.
Операція буде завершена в другому кварталі, якщо буде отриманий дозвіл антимонопольного регулятора, повідомила представник Лукойлу в Бельгії Ельс Руйсен.
Лукойлу належить 168 АЗС у Бельгії, а в 2009 році компанія купила 45 відсотків акцій НПЗ Zeeland в Нідерландах, решта акцій якого належать французькій Total.
Раніше повідомлялося, що компанія Лукойл змушена була визнати збитки в 2011 році через знецінення запасів Південно-Хильчуюського родовища в розмірі $1,175 млрд, повідомлялося у звіті компанії.
Нагадаємо, в 2005 році Лукойлом спільно з американською ConocoPhillips було створено спільне підприємство на базі ТОВ Нарьянмарнефтегаз, що займається розробкою нафтових родовищ в Тимано-Печорському регіоні.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас