Іран заборонив імпорт 100 компаній Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран заборонив імпорт 100 компаній Європи

Енергетика
636
Іран заборонив до імпорту продукцію 100 європейських компаній як контрсанкції на нафтове ембарго та інші торгові обмеження, раніше вжиті ЄС, заявив заступник голови Організації підтримки торгівлі країни Сасан Ходаеї.
Про це повідомляє "Лента.ру", посилаючись на сайт іранського телеканалу Press TV. За словами Ходаеї, в список заборонених до ввезення товарів потрапили і предмети розкоші.
Раніше Іран припинив постачання нафти у декілька країн Європи, включаючи Німеччину, Великобританію, Францію, Іспанію і Грецію. Заборона на експорт може бути введена відносно Італії та інших членів ЄС.
Євросоюз оголосив про санкції відносно Ірану в кінці січня. Їх режим передбачає ембарго на імпорт нафти (вступає в силу з середини року), а також заборону на будь-яку взаємодію з іранськими фінансовими інститутами. Останнє рішення значно ускладнило зовнішньоторговельні зв'язки Тегерана з усім світом, тому що більша частина експортно-імпортних операцій здійснюється в безготівкових доларах і євро.
США і ЄС домагаються від Ірану припинення розробки ядерної зброї, у той час як Іран категорично заперечує проведення таких досліджень. Поки що країнам Заходу не вдалося умовити приєднатися до санкцій держави Азії, що входять в число основних торговельних партнерів Ісламської республіки.
У свою чергу, нафтове ембарго потенційно здатне завдати шкоди самим європейцям. Хоча Саудівська Аравія пообіцяла, що зможе повністю замінити Іран на світовому нафтовому ринку, результатом санкцій стало істотне зростання цін на нафту на біржах по всьому світу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас