Клюєв: Економіка України виходить з тіні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Економіка України виходить з тіні

Казна та Політика
778
Збільшення доходів і видатків державного бюджету, запропоноване Кабінетом міністрів України, має реальні джерела покриття і не вплине на параметри бюджетного дефіциту.
Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Клюєв, відповідаючи на запитання про можливі економічні наслідки цього кроку.
За його словами, економіка України продовжує активно розвиватися вже третій рік поспіль, навіть незважаючи на значне скорочення світового попиту на вітчизняну експортну продукцію.
Як повідомляє прес-служба РНБО, Клюєв також відзначив, що випереджаюче зростання доходів бюджету свідчить про поступове скорочення тіньового сектора економіки України.
Як запевнив чиновник, обидва ці фактори можуть дати додатковий приріст дохідної частини бюджету 2012 року понад 20 млрд. гривень. Це означає появу можливостей для збільшення фінансування багатьох державних програм, у тому числі соціальних ініціатив, проголошених президентом Віктором Януковичем.
Клюєв вважає, що системні кроки, зроблені за останні два роки, значно змінили ситуацію в економіці України. Також він відзначив позитивні фінансові результати діяльності українських підприємств. "В минулому році вони зросли більш ніж удвічі, в порівнянні з 2010 роком, і перевищили 112 млрд. грн. Фінансовим же результатом 2009 року були збитки в обсязі більше 40 млрд. грн. У 2008 році - було лише плюс 8 млрд. Це об'єктивний показник, що характеризує результати роботи вітчизняної економіки. Ці цифри, крім іншого, говорять і про детінізацію, оскільки доходи від податку на прибуток зростають швидше", - сказав політик.
Він також звернув увагу на якісні параметри економічного зростання в минулому і на початку цього року. За словами Секретаря РНБОУ, лідером вже другий рік поспіль виступає машинобудування - галузь з високою часткою доданої вартості, де збільшення обсягів виробництва в минулому році склало майже 17%. За перші три місяці поточного року показники зростання в цій галузі також вищі від середнього рівня. Крім цього, за його словами, в 2012 році продовжилося зростання роздрібного товарообігу.
За словами Клюєва, на поточний рік поставлено завдання продовжити структурні зміни в економіці в бік підвищення технологічного рівня промислового потенціалу. Як зазначив секретар РНБО, керівництво країни поки не влаштовують темпи економічної модернізації, незважаючи на всі успіхи. Тому серед ключових пріоритетів залишається розвиток внутрішнього виробництва та розширення внутрішнього ринку.
Кабінет міністрів України зареєстрував у Верховній Раді проект закону, який передбачає додати до державного бюджету на соціальні витрати 33 млрд. 300 млн. гривень.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас