Українцям перестали видавати закордонні паспорти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям перестали видавати закордонні паспорти

9863
Зараз посвідчення для виїзду за кордон отримують ті, хто робив термінове замовлення - воно коштує більше 800 гривень, що вдвічі дорожче від звичайного. Решті пояснюють, що "не вистачає бланків". Про це повідомляє ТСН.
У концерні ЄДАПС, який виготовляє полікарбонатну сторінку паспорта, у всьому звинувачують поліграфічний комбінат "Україна", де друкують паперові сторінки. Мовляв, комбінат вчасно не закупив необхідних матеріалів.
Керівництво поліграфкомбінату ці звинувачення відкидає і стверджує, що не порушувало термінів, прописаних у контракті. У свою чергу, причину затримки бачить в іншому - Міністерство внутрішніх справ і концерн ЄДАПС лише днями уклали необхідний контракт. "Новий контракт, який підписаний ЄДАПС про постачання паспортів з Міністерством внутрішніх справ, вони підписали 9 квітня, у нас контракт підписаний раніше", - запевнив директор поліграфкомбінату "Україна" Максим Степанов.
Поки чиновники кивають один на одного, громадянам доводиться відкладати поїздки за кордон або переплачувати за паспорти.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас