У Севастополі доступ до моря планують зробити платним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Севастополі доступ до моря планують зробити платним

Казна та Політика
4728
Влада Севастополя обіцяє забезпечити відкритий доступ відпочивальників до моря, але при цьому планується, що деякі пляжі стануть платними.
Про це заявив журналістам голова міськдержадміністрації Володимир Яцуба.
"Я наполягав і наполягатиму, що закон повинен виконуватися: доступ до моря повинен бути відкритий. Інша справа, що частина пляжів повинна стати платними - у співвідношенні 50 на 50 до безкоштовних. Це пов'язано зі значними витратами, які сьогодні необхідні для наведення порядку в прибережній і пляжній зоні", - зазначив він.
На думку В.Яцуби, "у Севастополя величезні можливості, ми можемо змагатися з Ялтою, Алуштою за довжиною берегової лінії, а значить, і за туристичною привабливістю. Але щоб туристи до нас поїхали, в першу чергу, потрібно зробити пляжну зону. У бюджеті немає таких коштів, які сьогодні необхідно вкласти в цей благоустрій. Навіть якщо б ми замість робіт у житлово-комунальному господарстві, медицині, освіті всі фінанси сюди направили - не вистачило б. Значить, потрібно домовлятися з інвесторами, але домовлятися на паритетних засадах, отримуючи для міста користь, нові можливості, нові послуги".
Як зазначив В.Яцуба, "якщо на пляжі вас чекає комплекс послуг, починаючи від шезлонга і лежака і закінчуючи чистим рушником, як це відбувається на всіх європейських курортах, то плата за вхід - нормальне явище".
На думку голови МДА, "потрібен час для того, щоб до цього (до платних пляжів - УНІАН) прийшло суспільство в цілому". Як вважає В.Яцуба, "коли велика частина населення зволіє платні пляжі безкоштовним, тому що там зручніше, ніж на домашньому рушнику, все нормалізується".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас