Податкова: Бізнес відмовляється від зарплат "у конвертах" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова: Бізнес відмовляється від зарплат "у конвертах"

6363
Все більше українських підприємств вдаються до прозорих і цивілізованих форм ведення бізнесу, щоб отримати право на автоматичне відшкодування ПДВ. Про це заявив голова Державної податкової служби України Олександр Клименко під час зустрічі з представниками торгово-економічних місій у складі дипломатичних представництв в Україні.
"Коли цей сервіс тільки з'явився, ставлення до нього було скептичним. Але зараз ми відзначаємо велику зацікавленість бізнесу в автоматичному відшкодуванні. Всі переконалися, що це зручно, і отримати допуск до "автомату" не надто складно - критерії прості і чітко визначені законом", - зазначив Клименко.
За словами податківця, відтепер в п'ять разів менше претендентів на автоматичне відшкодування мають справу з сумнівними контрагентами, а половина з потенційних користувачів цього сервісу ліквідували податкову заборгованість. Крім того, підприємства відмовляються від зарплат "в конвертах".
"На сьогоднішній день кожна друга гривня повернутого ПДВ надходить на рахунки платників через "автомат". Я впевнений, що цей показник істотно зросте в поточному році. Особливо приємно, що дуже активно і безперешкодно користуються цим сервісом іноземні бізнесмени, які працюють в Україні , адже ця новація була введена після вивчення європейського досвіду", - підкреслив Клименко.
Нагадаємо, за даними податкової, в 2011 році за допомогою автоматичного відшкодування платники отримали 20 млрд.грн. ПДВ (47% від загальних обсягів).
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас