Влада США виплатить індіанським племенам мільярд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США виплатить індіанським племенам мільярд доларів

Казна та Політика
365
Уряд США виплатить індіанським племенам понад 1 мільярд доларів як компенсацію за користування природними ресурсами, що видобуваються на їхній території.
Колективний позов подали представники 41 племені, які живуть на території штатів Колорадо, Юта і Нью-Мексико, передає у четвер, 12 квітня, Associated Press.
Індіанці вимагали повернути гроші, які американський уряд заборгував за видобуток нафти, газу і деревини і випасання худоби на їхній території.
Як заявив генеральний прокурор США Ерік Холдер, рішення про виплату компенсації розв’яже історичний конфлікт, що виник через управління природними ресурсами на території племен.
Представник індіанців Гері Хейс зазначив, що виплати дозволять компенсувати брак фінансування, з яким племенам доводилося стикатися протягом багатьох років. За його словами, отримані кошти будуть спрямовані на модернізацію системи охорони здоров'я, зміцнення громадської безпеки та розвиток інфраструктури.
"Зерна, які ми посадимо сьогодні, принесуть свої плоди в майбутньому, на благо майбутніх поколінь", - заявив Хейс.
Нагадаємо, в 2010 році Сенат США схвалив виділення 4,6 млрд доларів індіанським фермерам, землі яких використовувалися для видобування корисних копалин. Крім того влада США офіційно вибачилася перед корінними жителями Північної Америки за непродуману політику, насильство, грабунки і порушення угод.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас