Лакшмі Міттал вказав на дві основні проблеми "ArcelorMittal Кривий Ріг" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лакшмі Міттал вказав на дві основні проблеми "ArcelorMittal Кривий Ріг"

435
Власник і глава найбільшої сталеливарної компанії світу ArcelorMittal Лакшмі Міттал під час відвідин 11 квітня найбільшого в Україні Криворізького гірничо-металургійного комбінату "ArcelorMittal Кривий Ріг" (Дніпропетровська обл.) вказав на дві основні проблеми, що існують на ньому, - логістику поставок і корупцію при реалізації продукції.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" редактор тижневика "Разом-Профінфо" первинної профспілкової організації ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" Віктор Бєлік, в середу ввечері відбулася зустріч Л.Міттала з керівниками підрозділів, на якій також був присутній профактив підприємства.
"На подив, Л.Міттал нічого не говорив про плани підприємства, про перспективи, але сказав про дві проблеми на меткомбінаті - логістику та корупцію", - констатував співрозмовник агентства.
При цьому він додав, що на зустрічі виступив голова профспілкової організації "ArcelorMittal Кривий Ріг" Юрій Бобченко, який порушив існуючі на підприємстві проблеми, зокрема, торкнувся питання зайнятості, нормативу чисельності, необхідності підвищення зарплати тощо. Від профкому главі компанії було передано звернення.
"Л.Міттал нічого щодо порушених питань не сказав, пояснивши, що приїжджав на меткомбінат не для переговорів з профспілками. І підкреслив, що всі питання соціального характеру повинні вирішуватися на самому підприємстві, додавши, що він довіряє нинішньому керівництву комбінату. Л.Міттал також закликав профспілку працювати разом з адміністрацією", - сказав В.Белік.
У свою чергу, прес-служба "ArcelorMittal Кривий Ріг" за підсумками зустрічі поширила коротке повідомлення, в якому констатувала, що Л.Міттал 11 квітня відвідав підприємство для зустрічі з управлінською командою і обговорення виробничих результатів і планів.
"В рамках одноденного візиту Міттал спільно з Гонзало Уркіхо, членом ради директорів ArcelorMittal, провели щоквартальний огляд бізнес-сфери, під час якого управлінська команда під керівництвом Артема Полякова, нещодавно призначеного на посаду генерального директора ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг", проаналізувала результати роботи підприємства у першому кварталі 2012 року, а також визначила цілі та завдання на другий квартал і на весь 2012 рік", - йдеться в інформації компанії.
Крім того, уточнюється, що Л.Міттал був проінформований про результати в сфері охорони праці: особливу увагу було приділено зусиллям щодо зниження рівня травматизму та поліпшення соціально-побутових умов на підприємстві.
"На зустрічі було розглянуто низку інших бізнес питань, серед яких поліпшення і оптимізація в сфері постачання і логістики, ситуація на ринках, конкуренція і стратегія", - повідомляється в прес-релізі.
Л.Міттал відвідав виробничі підрозділи ПАТ: МБЛЗ, агломераційну фабрику №2, доменну піч №9, зустрівся з керівниками підрозділів на загальному робочому зібранні.
Як повідомлялося, профспілкова організація "ArcelorMittal Кривий Ріг" планувала під час візиту Л.Міттал на підприємство 11 квітня провести пікет на знак протесту проти проведеної ним політики скорочення робочих місць та збільшення виробничого навантаження на працівників без належного збільшення зарплати. Пізніше профком профспілки гірників і металургів підприємства скасував рішення про проведення пікету після досягнення домовленостей із стороною власника про те, що представники профактиву зможуть зустрітися з Л.Мітталом.
Раніше українські металотрейдери, зокрема, Українська асоціація металотрейдерів (УАМ), неодноразово конфліктували з "ArcelorMittal Кривий Ріг" через незгоду з його збутовою політикою на українському ринку.
ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і також низкою дрібних компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".
Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн при стартовій ціні 10 млрд грн, після чого меткомбінат був перейменований в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в "ArcelorMittal Кривий Ріг".
"ArcelorMittal Кривий Ріг" є одним найбільших виробників сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.
За даними підприємства на кінець 2010 року, у власності ArcelorMittal Duisburg GmbH (ФРН) перебуває 95,1267% його акцій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас