Чорнобильцям у Києві підняли виплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чорнобильцям у Києві підняли виплати

385
Напередодні меморіальних заходів, присвячених пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи, які відбудуться 26 квітня, влада Києва передбачила виплату матеріальної допомоги постраждалим в результаті аварії на ЧАЕС, учасникам ліквідації аварії, сім'ям загиблих ліквідаторів, повідомляє прес-служба КМДА, посилаючись на Головне управління праці та соціального захисту населення.
"Матеріальну допомогу отримає 4 тис 319 киян. Виплати в розмірі 200 грн отримають діти з інвалідністю, яка пов'язана з катастрофою, і постраждалі діти-сироти. Учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, інваліди I групи, а також вдови та вдівці ліквідаторів отримають матеріальну допомогу в розмірі 250 грн", - йдеться в повідомленні.
Загалом, сума коштів, передбачених для надання матеріальної допомоги до 26-ї річниці Чорнобильської катастрофи в 2012 році, збільшена на 33%, в порівнянні з минулим роком.
Разом з тим у Києві відбудуться жалобні заходи в пам'ять про постраждалих в результаті трагедії.
Безпосередньо 26 квітня з 00:55 до 1:35 пройде поминальний молебень, який завершиться покладанням квітів до Меморіального кургану героїв Чорнобиля, який знаходиться на території церкви Святого Архангела Михаїла Української Православної Церкви (просп. Миру, 16). О 10:00 цього ж дня відбудеться покладання квітів до Меморіального кургану героїв Чорнобиля та пам'ятного знаку "Воїнам Чорнобиля".
Заходи, присвячені двадцять шостій річниці аварії на ЧАЕС, пройдуть у всіх районах міста. Так, у навчальних закладах столиці відбудуться тематичні зустрічі учнів з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Школярі також відвідають Національний музей "Чорнобиль". Крім того, разом із соціальними працівниками діти-потерпілі в результаті Чорнобильської катастрофи безкоштовно відвідають Київський зоологічний парк.
Цілий комплекс меморіальних заходів з увічнення пам'яті загиблих в результаті катастрофи громадян пройде в Святошинському, Дніпровському, Деснянському та Шевченківському районах столиці.
У Головному управлінні праці та соціального захисту населення також поінформували, що з метою вирішення соціально-побутових проблем чорнобильців, райдержадміністраціями будуть проводитися зустрічі з жителями, яких віднесені до I категорії постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас