Міністр оборони був незаконно обраний до Верховної Ради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр оборони був незаконно обраний до Верховної Ради

994
Нинішній міністр оборони України Дмитро Саламатін, який отримав українське громадянство в 2005 році, незаконно потрапив до парламенту в 2007 році.
Про це заявив депутат від НУНС Володимир Стретович в ефірі 5 каналу, передає Ліга.
Він нагадав, що згідно з законодавством народним депутатом може бути обрана людина, яка є громадянином України не менше п'яти років.
"Якби тоді Центральна виборча комісія звернула б на це увагу, а вона, очевидно, не просто так закрила очі на цей ганебний факт, то можливо не було б тих ганебних фактів на екрані, коли Саламатін просто займається побиттям", - сказав Стретович.
Він додав, що відповідальність за це порушення несе ЦВК.
"У даній ситуації, оскільки його повноваження народного депутата закінчилися, потрібно апелювати не до Саламатіна, а до того, хто його покликав у списки, хто його визнав народним депутатом України - це питання до ЦВК, до того відповідального працівника, який відповідав за конкретний список Партії регіонів", - зазначив нардеп.
Раніше в четвер, в комісії при президентові з питань громадянства повідомили, що міністр оборони Дмитро Саламатін отримав громадянство України лише 6 грудня 2005 року.
Як відомо, в парламенті Саламатін неодноразово брав участь у бійках.
Зокрема, під час ратифікації Харківських угод в запалі парламентської боротьби він переламав ніс депутату від НУНС Володимиру Карпуку.
16 грудня в Раді за участю Саламатіна були побиті п'ятеро депутатів, яких пізніше доставили до лікарні у Феофанії з тілесними ушкодженнями.
У серпні 2010-го в службовому приміщенні "Укрспецекспорту" Саламатін побив стільцем директора "Термохолоду" Юрія Кисельова.
За матеріалами:
Ліга закон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас