В Індійському океані зафіксували вже 14 землетрусів: Загрози цунамі нема — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Індійському океані зафіксували вже 14 землетрусів: Загрози цунамі нема

328
Американський центр попередження про цунамі, розташований на Гавайських островах, скасував загрозу цунамі в усьому регіоні Індійського океану.
"Технічні дані свідчать про те, що рівень загрози знизився або загроза повністю відсутня в більшості регіонів", - повідомляється в комюніке центру.
Біля західного узбережжя індонезійського острова Суматра в Індійському океані в середу трапилося загалом 14 сильних землетрусів, в тому числі три нові за останні 30 хвилин, повідомила Геологічна служба США.
За даними індонезійських сейсмологів, магнітуда найпотужнішого з них склала 8,9 (за даними американських сейсмологів - 8,6). Його епіцентр знаходився на глибині близько 9 кілометрів.
Через серію потужних землетрусів, що сталися біля берегів Індонезії, попередження про цунамі оголошено в 28 країнах. Рівень води в морі в районі міста Банда Ачех на узбережжі острова Суматра піднявся майже на метр, повідомило Геофізичне агентство Індонезії.
Про жертви і руйнування в результаті землетрусів в районі Суматри відомостей поки немає.
Як повідомлялося, минулого року землетрус магнітудою 9,0 викликав сильне цунамі і призвів до ядерної катастрофи в Японії. В результаті стихійного лиха загинули близько 19 тисяч людей.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас