МВФ вимагає від України відповідності тарифів на газ для населення ціні імпортного газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ вимагає від України відповідності тарифів на газ для населення ціні імпортного газу

Казна та Політика
394
Міжнародний валютний фонд вважає, що рівень тарифів на газ для населення повинен співвідноситися з рівнем цін на російський газ.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду.
"Ми виконали практично всі умови МВФ: у нас профіцит державного бюджету, низький рівень інфляції, стабільна банківська система, ми сумлінно платимо боргові зобов'язання - практично всі умови співпраці з МВФ виконані, крім одної. Вони кажуть: тарифи на газ для населення повинні співвідноситися з ціною на російський газ", - сказав Азаров під час зустрічі з членами наглядової ради "Ялтинської Європейської стратегії".
Він зазначив, що українці не повинні бути заручниками газового контракту 2009 року, укладеного урядом Юлії Тимошенко, за яким Україна платить надвисоку ціну на газ.
"Я запитую у МВФ: чому наші люди повинні платити за цей злочинний договір? Ми вже 2 роки ведемо переговори з Росією, і доб'ємося зниження ціни. І коли ми доб'ємося справедливої ціни, наші люди будуть платити її", - заявив прем'єр.
За словами Азарова, Україна зацікавлена в продовженні співпраці з Міжнародним валютним фондом в рамках програми stand-by.
Він нагадав, що в 2012 році Україна повинна повернути МВФ 3,75 млрд доларів за кредитом 2009 року, з яких 600 мільйонів вже повернуті.
Глава уряду підкреслив, що ніяких проблем з погашенням боргів не існує і Україна поводить себе як абсолютно добросовісний позичальник.
Як повідомляло агентство, раніше віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко констатував, що переговори між Україною та МВФ щодо відновлення програми співпраці зайшли в глухий кут.
МВФ наполягає на підвищенні Україною тарифів на газ для населення, вважаючи це однією з ключових умов продовження співпраці.
У жовтні 2011 року МВФ зажадав, щоб Україна підвищила ціну на газ для населення на 32% і на 56% - для підприємств комунальної теплоенергетики.
Дану вимогу фонд називав однією з основних, виконання яких необхідне для перегляду програми stand by і виділення чергового траншу кредиту в розмірі 1,5 млрд доларів.
Президент Віктор Янукович відкидає підвищення цін на газ для населення для отримання кредиту МВФ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас