Путін погодився обмежити правління президента двома термінами, але не для себе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін погодився обмежити правління президента двома термінами, але не для себе

345
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін, обраний на третій президентський термін, назвав "розумною" пропозицію заборонити громадянам Росії обиратися на вищий державний пост понад два рази.
З такою заявою він виступив, відповідаючи на запитання депутата Держдуми після свого звіту перед парламентом, передає Лента.ру.
"Ми люди дорослі, ми розуміємо, про що говоримо... Закон зворотної сили не має, у мене є можливість працювати зараз і наступний термін", - заявив Путін. За його словами, це питання потрібно обговорювати разом з усіма фракціями в Держдумі.
Згідно з 81-ю статтею Конституції РФ, "одна і та ж особа не може обіймати посаду президента Російської Федерації більше двох термінів підряд". Відповідно до цієї норми, Володимир Путін мав право обиратися на пост президента, незважаючи на те, що він вже двічі обіймав цю посаду в 2000-2008 роках.
Опозиціонери неодноразово виступали за те, щоб прибрати слово "підряд" з цього пункту Конституції.
Останній раз російська Конституція була змінена за Дмитра Медведєва в 2008 році. Термін повноважень президента було збільшено до шести років, а термін повноважень Держдуми - до п'яти років.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас