Порошенко за ринкове формування тарифів на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко за ринкове формування тарифів на газ для населення

Енергетика
555
Міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко вважає, що тарифи на газ для населення повинні формуватися ринковим чином.
Про це він сказав журналістам.
"На сьогоднішній день це питання потрібно, безумовно, розглядати в комплексі, а не виривати щось із контексту і (говорити), що хтось за підвищення тарифів, а хтось проти. Я проти підвищення тарифів. Я стою за те, щоб вони формувалися прозорим ринковим чином, для того щоб кожен мав право знати, за що він платить, яку якість послуг він отримує і яка вартість", - сказав Порошенко.
При цьому він зазначив, що раніше ЗМІ дещо некоректно передали його позицію в питанні необхідності підвищення тарифів на газ.
"У першу чергу, держава повинна перед тим, як перейти до цього принципу формування тарифів, відпрацювати питання компенсації малозабезпеченим. Тому що люди, які на сьогоднішній день складають 50-60% населення, повинні отримати абсолютно адекватну компенсацію при переході на ринкові принципи ціноутворення тарифів", - продовжив Порошенко.
Разом з тим міністр вважає, що питання тарифоутворення повинно бути вирішено.
"Тому що сьогодні це страусина позиція, тому що накопичуються державні борги, тому що сьогодні банкрутують державні підприємства і всі роблять вигляд, що нічого не відбувається", - зазначив Порошенко.
Він вважає, що повинна бути запропонована збалансована система, яка дозволить розвиватися економіці.
Як повідомляло агентство, Міжнародний валютний фонд наполягає на підвищенні Україною тарифів на газ для населення, вважаючи це однією з ключових умов продовження співпраці.
У жовтні 2011 року МВФ зажадав, щоб Україна підвищила ціну на газ для населення на 32% і на 56% - для підприємств комунальної теплоенергетики.
Дану вимогу фонд називав однією з основних, виконання яких необхідне для перегляду програми stand by і виділення чергового траншу кредиту в розмірі 1,5 млрд доларів.
У березні Президент Віктор Янукович відкинув підвищення цін на газ для населення для отримання кредиту МВФ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас