Попов просить Кабмін надати йому повноваження з контролю за забудовниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попов просить Кабмін надати йому повноваження з контролю за забудовниками

104
Київська міська адміністрація збирається звернутися до Кабінету міністрів України з проханням надати місту повноваження з контролю за проведенням будівництва та видачі дозволів на його проведення.
Про це повідомив сьогодні, 11 квітня, глава Київської міської адміністрації Олександр Попов, пише Kievpress.
"Ситуація, яка сьогодні склалася у містобудівній галузі Києва, викликає занепокоєння. Не тільки фахівці, а й кияни говорять про це. Майже щомісяця починається реалізація проектів, під час яких вирубуються дерева, забудовують древні частини міста. Міська влада за останні півтора року разом з правоохоронними органами та іншими інстанціями повернула Києву більше 2 тис. га землі, на якій планувалася приватна забудова. У більшості випадків всі дозволи на неї були надані. Зараз більше 90 справ перебувають на розгляді в судах", - сказав Попов.
Він зазначив, що законодавчі зміни, які відбулися в останні роки, обмежують компетенцію органів влади з контролю.
"Ми будемо звертатися до Кабінету Міністрів з проханням надати місту повноваження в частині контролю за видачею дозволів та проведенням будівництва, які мали колись", - додав Попов.
Як повідомлялося, глава КМДА вважає, що зруйнований в неділю, 8 квітня, будинок, що виходив фасадом на Андріївський спуск, повинен бути відновлений.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас