Прем'єр Іспанії: Майбутнє країни стоїть на кону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Іспанії: Майбутнє країни стоїть на кону

Казна та Політика
422
Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що майбутнє країни залежить від того, чи вдасться збити ставки на борговому ринку країни.
Рівень прибутковості за 10-річними паперами впритул наблизився до 6%. Після перетину позначки 7% Ірландія, Греція і Португалія були змушені звернутися за допомогою до міжнародних кредиторів.
"Без сумніву, зараз на кону стоїть майбутнє Іспанії. Проблема полягає в тому, що ринки можуть позичити нам грошей, а можуть вирішити не давати нічого", - поскаржився прем'єр-міністр на зустрічі з депутатами верхньої палати парламенту.
Уряд розглядає всі можливі варіанти знизити навантаження на бюджет країни. Глава мадридської агломерації Есперанса Агюррі запропонував перекласти відповідальність за охорону здоров'я на центральну владу. За його розрахунками, це повинно заощадити близько 48 млрд євро завдяки ліквідації дублювання функцій.
Тим часом представники ЄЦБ намагаються напоумити учасників боргового ринку. За словами члена виконавчої ради ЄЦБ Бенуа Кера, їх оцінка неправильно відображає фундаментальні фактори іспанської економіки. "У нас є інструмент для інтервенцій, SMP, яким ми останнім часом не користувалися, але він існує", - попередив він.
Однак іспанська економіка, затиснута в лещатах заходів економії, продовжує сповільнюватися. За підрахунками Національного статистичного інституту, обсяг промислового виробництва в лютому скоротився на 5,1%, в порівнянні з минулим роком.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас