Депутат пропонує зобов'язати торгові центри і магазини облаштувати безкоштовні туалети для відвідувачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат пропонує зобов'язати торгові центри і магазини облаштувати безкоштовні туалети для відвідувачів

184
Народний депутат фракції Партії Регіонів Юрій Болдирєв пропонує закріпити на законодавчому рівні право споживача на безкоштовне відвідування санітарних вузлів на підприємствах, установах та організаціях торгівлі.
Відповідний проект закону про внесення змін до статті 17 закону "Про захист прав споживача" (щодо забезпечення прав споживачів у сфері торговельного та інших видів обслуговування) за № 10322 зареєстрований у Верховній Раді 10 квітня 2012 року.
"Споживач має право на вільне (безперешкодне) і безкоштовне відвідування санітарного вузла на підприємствах, установах і організаціях, незалежно від форм власності, в яких наявність даного приміщення передбачено чинним законодавством", - йдеться в законопроекті.
Відповідно до закону "Про захист прав споживача" торговельне приміщення - це майновий комплекс, який займає окрему споруду (офісне приміщення) або який розміщено у спеціально передбаченій та обладнаній для торгівлі споруді, де суб'єкт господарювання здійснює діяльність з реалізації товару.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас