Безробіття у країнах ОЕСР у лютому залишилось без змін - 8,2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття у країнах ОЕСР у лютому залишилось без змін - 8,2%

Казна та Політика
111
Рівень безробіття в державах, що входять в Організацію економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), в лютому не змінився, у порівнянні з попереднім місяцем, і склав 8,2%, показник залишається біля цього рівня з січня 2011 року.
Безробіття в єврозоні в позаминулому місяці виросло на 0,1 відсоткового пункту (в.п.) - до 10,8%, оновивши рекорд за всю історію існування єдиної валюти. Новий максимум відображає тривале погіршення ситуації на ринку праці в Іспанії (безробіття 23,6% - найвище серед країн ОЕСР), Італії (9,3%), Португалії (15%).
Безробіття в Австрії та Люксембургу підвищилося на 0,1 в.п. - до 4,2% і 5,2% відповідно, проте в цілому ситуація в цих країнах залишається непоганою. У Фінляндії та Нідерландах відзначається зниження безробіття - до 7,4% і 4,9% відповідно.
Дані за лютий в інших державах, що входять до ОЕСР, в цілому були стабільними. При цьому найбільш сильне зниження безробіття - на 0,7 в.п., до 11%, - продемонструвала Угорщина. Найбільш різке зростання було відзначено у Південній Кореї - з 3,2% до 3,7%.
Між тим свіжі дані з країн Північної Америки за березень 2012 р. свідчать про істотне поліпшення ситуації як в США, де безробіття знизилося з 8,3% до 8,2%, так і в Канаді, де воно опустилося з 7,4 % до 7,2%.
Загальна кількість безробітних в країнах ОЕСР зросла в лютому поточного року приблизно на 0,4 млн осіб, у порівнянні з тим же місяцем 2011 року, та склала близько 45 млн осіб. Зростання кількості безробітних для цієї групи країн у цілому спостерігалося вперше з травня 2010 року. Значення цього показника все ще вище від рівня лютого 2008 року (найближчий зіставний місяць до світової рецесії) на 14,3 млн осіб.
ОЕСР - одна з провідних економічних організацій світу, яка включає 34 найбільш розвинені держави. В даний час до неї входять Австралія, Австрія, Бельгія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, США, Туреччина, Фінляндія, Франція, Чехія, Чилі, Швейцарія, Швеція, Естонія, Південна Корея і Японія.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас