ЄК представить економічний план, що включає заходи стимулювання зайнятості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК представить економічний план, що включає заходи стимулювання зайнятості

Казна та Політика
97
Єврокомісія планує наступного тижня представити детальний економічний план, який, як очікується, підштовхне до зростання економіку регіону, пише газета Financial Times.
Проект плану закликає уряди європейських держав вжити низку заходів для стимулювання збільшення зайнятості, в тому числі скоротити податки в цій сфері і перенести податкове навантаження на такі сектори, як нерухомість і енергетика.
Єврокомісія також вважає за необхідне зняти решту обмежень на рух робочої сили в Євросоюзі, які перешкоджають переміщенню кваліфікованих безробітних в країни, які відчувають брак робочої сили.
Пропозиції Єврокомісії показують, що Європа зміщує фокус уваги на стимулювання економічного зростання на тлі численних закликів до європейських лідерів відмовитися від жорсткої бюджетної економії, яка призвела до нової рецесії у деяких південних країнах регіону, пише газета.
Обговорення проекту економічного плану в Єврокомісії триває, і він може бути змінений, зазначають представники ЄК.
Проте, запропоновані зміни говорять про те, що Брюссель нарощує зусилля з контролю політики держав Євросоюзу в сфері зайнятості, так само як в минулому році це відбувалося з держбюджетами.
В даний час можливості керівництва ЄС в плані впливу на політику в сфері зайнятості обмежені, проте в Єврокомісії зазначають, що такі питання можуть вирішуватися централізовано в рамках прагнення єврозони до більш близького економічного союзу.
"Криза знову виявила взаємозалежність економіки ЄС і ринку праці, підкресливши необхідність поєднувати економічні заходи зі збільшенням координації ринку праці та соціальної політики", - йдеться в проекті плану ЄК.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас