Євро торгується біля мінімуму за 3 тижні на побоюваннях посилення боргових проблем єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро торгується біля мінімуму за 3 тижні на побоюваннях посилення боргових проблем єврозони

Енергетика
201
Євро дорожчає відносно долара та ієни в процесі торгів в середу, але залишається біля мінімальної позначки за три тижні в парі з американською нацвалютою через побоювання нового витка боргової кризи в Європі, повідомляє агентство Bloomberg.
Євро 11 квітня коштував $1,3090 проти $1,3082 за підсумками попередньої сесії в Нью-Йорку.
У парі з ієною єдина європейська валюта піднялася з 105,54 до 105,78 ієни. Курс долара до японської нацвалюти підвищився з 80,67 до 80,74 ієни.
"Європейське питання, майже забуте в січні-березні, знову виходить на перший план. Євро на такому тлі купувати не варто", - заявив економіст Mizuho Corporate bank Дайсуке Каракама.
У вівторок прибутковість іспанських держоблігацій різко зросла і наблизилася до тих рівнів, які змусили інші європейські держави, включаючи Грецію і Португалію, звернутися по міжнародну допомогу.
Прибутковість еталонних 10-річних держпаперів Іспанії підскочила у вівторок на 22 базисні пункти - до максимальних за 4 місяці 5,99%, але поки не подолала важливий психологічний бар'єр в 6%, хоча більшість експертів не очікували, що зростання зупиниться на цьому рівні опору.
Вартість запозичень для Італії також зростає, піднявшись до максимуму за два місяці, що посилює песимізм інвесторів, оскільки в середу Риму потрібно розмістити два транші казначейських векселів на 11 млрд євро, а в четвер - чотири випуски держоблігацій з термінами обігу від трьох до 10 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас