За прогули засідань депутатів оштрафували на 5 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За прогули засідань депутатів оштрафували на 5 мільйонів

Казна та Політика
811
Народні депутати недоотримають 5 млн гривень через прогули пленарних засідань Верховної Ради.
Про це заявив голова парламенту Володимир Литвин на засіданні Ради, передає УНІАН.
За словами спікера, "за минулий рік і в цьому році з народних депутатів України утримані кошти в сумі 5 млн грн, які будуть списані в бюджет, і, можливо, будуть використані за призначенням".
17 депутатів взагалі не ходять на засідання Ради.
Литвин нагадав, що дав доручення не виплачувати заробітну плату тим народним депутатам, які не зареєструвалися за столом реєстрації.
Раніше спікер повідомив, що за зрив засідань парламентських комітетів народних депутатів також позбавлять частини зарплати.
Нагадаємо, як повідомляв "Главред" раніше, віце-спікер Микола Томенко оприлюднив списки "прогульників" засідань парламенту. Більшість депутатів входять до фракції Партії регіонів - 11, три - БЮТ, один - з НУ-НС і два позафракційні.
До списку "прогульників" потрапили представники фракції Партії регіонів Нуруліслам Аркаллаєв, Ринат Ахметов, Андрій Веревський, Юрій Іванющенко, Сергій Момот, Олександр Пеклушенко, Антон Пригодський, Василь Стельмашенко, Василь Хмельницький, Юрій Чертков, Артем Щербань. Бютівці, які проігнорували сесійний роботу - Гарегін Арутюнов, Костянтин Жеваго, Вадим Трофименко; позафракційні - Руслан Богдан і Олександр Буряк. Від НУ-НС на засідання Ради не ходив Ігор Палиця.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас