Українські фондові індекси знизились у вівторок слідом за світом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові індекси знизились у вівторок слідом за світом

Фондовий ринок
112
Торги на українському ринку акцій у вівторок завершилися зниженням біржових індикаторів: індекс "Української біржі" (УБ) просів на 1,08% - до 1394,97 пункту, індекс ПФТС - на 0,69%, до 528,58 пункту.
Загальний обсяг торгів на УБ склав 87,4 млн грн, у тому числі на фондовому майданчику - 39,6 млн грн; на ПФТС - 357,2 млн грн.
Всі папери індексного кошика УБ завершили торги в "червоній зоні". У лідерах зниження акції Алчевського меткомбінату (-2,09%), "Донбасенерго" (-1,87%) і Райффайзен Банку Аваль (-1,65%).
На ПФТС більше за інших просіли в ціні папери Маріупольського заводу важкого машинобудування (-5%), "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" (-3,02%) і Райффайзен Банку Аваль (-1,42%). З найбільшим зростанням завершили торги акції "Мотор Січі" (+1,72%), Ясинівського коксохімічного заводу (+0,78%) і Стахановського вагонобудівного заводу (+0,7%).
Індекс Варшавської фондової біржі WIG-Ukrain у вівторок виріс на 0,67% - до 804,78 пункту. Торговий оборот індексними паперами склав 28,75 млн злотих.
Виросли в ціні тільки папери "Кернела" (+2,86%) і KSG Agro (+1,2%). Більше за інших просіли акції "Агротону" (-1,94%), "Садовой Груп" (-1,5%) і "Мілкіленд" (-1%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader Ігор Сабадаха, тиск на український ринок акцій чинило зниження європейських індексів на слабкій статистиці США, що вийшла на великодніх вихідних.
Крім того, за словами експерта, негативно впливає на ринки зростаюча дохідність десятирічних облігацій Іспанії та Італії, викликана сумнівами в здатності цих країн обслуговувати свої борги.
"Невизначеності додала статистика з Піднебесної: позитивне сальдо торгового балансу Китаю в березні було сприйнято трейдерами як можливий привід для подальшого посилення кредитної політики владою країни", - зазначив експерт.
На думку аналітика ІГ "ТАСК" В'ячеслава Іванишина, український ринок акцій перебуває під тиском ситуативних факторів, хоча і відіграв негативну статистику в п'ятницю і понеділок. Одним з таких чинників стало небажання центробанку Японії далі пом'якшувати грошово-кредитну політику.
Крім того, зростання українських ринків стримує несподівано слабкий індекс довіри інвесторів єврозони Sentix. "В цілому ринки - в очікуванні сезону квартальної звітності, який відкриває Alcoa", - сказав експерт.
За прогнозами Іванишина, в середу варто очікувати руху українських індексів в рамках світових тенденцій. Разом з тим, виходячи з технічних сигналів, експерт не відкидає можливості відкоту індексів у першій половині дня.
За матеріалами:
Forexite Ltd.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас