Білорусь пропонує Росії узгодити політику авіаперевезень на 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь пропонує Росії узгодити політику авіаперевезень на 5 років

125
Віце-прем'єр Білорусі Анатолій Калінін вважає за необхідне узгодити з Росією умови авіаперевезень не тільки на літній та зимовий періоди поточного року, а й визначити політику на найближчі 5 років.
Як заявив Калінін на зустрічі з російською делегацією з питань розвитку авіаперевезень між двома країнами в понеділок, треба створювати єдині умови для розвитку авіаперевезень пасажирів та вантажів.
5 квітня в телефонній розмові з Калініним міністр транспорту РФ Ігор Левітін проявив стурбованість планованим введенням 13 квітня авіаційною владою Білорусі в односторонньому порядку обмежень на польоти російських авіакомпаній за маршрутом Москва-Мінськ-Москва з частотою чотири рейси на тиждень.
Між тим, заступник гендиректора "Белавиа" Ігор Чергінець заявив у минулий четвер, що Мінтранс РФ направив національній авіакомпанії телеграму, в якій повідомив про заборону з 13 квітня виконувати рейси в російські міста, за винятком Москви.
Скандал між авіавладою Білорусі і РФ розгорівся 26 березня, коли було припинено авіасполучення між столицями двох держав. На адресу "Белавиа" надійшла телеграма, в якій повідомлялося про рішення Росавіації відкликати дозвіл на виконання білоруським авіаперевізником рейсів за цим маршрутом. У свою чергу білоруська сторона також відкликала свій дозвіл для російських авіакомпаній. Це відбулося на тлі суперечки сторін про частоту рейсів на літній сезон 2012 року.
Відповідно до двосторонньої міжурядової угоди компанії раніше виконували рейси на паритетній основі - по чотири щодня.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас