До кінця поточного року ЦБ Китаю може знизити нормативи резервування для банків ще декілька разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця поточного року ЦБ Китаю може знизити нормативи резервування для банків ще декілька разів

Казна та Політика
137
До кінця поточного року Народний банк Китаю (НБК, ЦБ країни) може знизити нормативи резервування для банків ще три або чотири рази, вважає фондовий менеджер Harvest Fund Management Ян Юй.
Як повідомляє MarketWatch, експерт очікує від китайського Центробанку надзвичайної обачності в питаннях коригування базових відсоткових ставок, однак при цьому НБК, як і раніше, буде широко використовувати норми резервування для коригування грошово-кредитної політики.
"Китайська грошово-кредитна політика, швидше за все, буде трохи м'якшою, ніж в минулому році, через необхідність впоратися з уповільненням економічного зростання", - вважає Ян Юй.
Темпи підйому китайської економіки продовжать зниження в наступні 1-2 квартали.
У п'ятницю, 13 квітня, Державне статистичне управління КНР оприлюднить дані про динаміку ВВП за 1-й квартал. Як прогнозують опитані FactSet Research експерти, зростання ВВП Китаю сповільнилося в січні-березні до 8% в річному вирахуванні. Консенсус-прогноз економістів, опитаних агентством Bloomberg, становить 8,3%.
В 4-му кварталі минулого року ВВП Китаю збільшився на 8,9%.
У другій половині лютого НБК зменшив норму резервування для провідних банків країни з 21% до 20,5%, а для середніх і малих фінансових установ - з 17,5% до 17%.
Однак базові відсоткові ставки не змінювалися з 7 липня 2011 року, коли було зроблено їх останнє підвищення. Ставка НБК за річними кредитами становить 6,56%, за депозитами - 3,5%.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас