AOL продасть Microsoft патенти на мільярд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

AOL продасть Microsoft патенти на мільярд доларів

240
Корпорація Microsoft купить у інтернет-холдингу AOL права на належні йому патенти. Сума операції складе 1,056 мільярда доларів США.
Власністю Microsoft стануть більше 800 патентів AOL, а також пов'язані з ними патентні заявки. В інтернет-холдингу після закриття угоди залишиться понад 300 патентів. Компанії також уклали договори про ліцензування: AOL зможе використовувати продані Microsoft патенти, а Microsoft отримає невиняткові права на патенти, що залишилися у AOL, передає Лента.ру.
Очікується, що операція між AOL і Microsoft буде закрита до кінця 2012 року.
Які розробки описуються в патентах, які перейшли до Microsoft, не уточнюється. Однак відомо, що патенти, які залишилися у AOL, стосуються реклами, пошуку, засобів створення та управління контентом, соціальних мереж, картографії, потокового відтворення мультимедійних файлів і комп'ютерної безпеки.
Угоді передував аукціон, який проводився на конкурентних засадах, йдеться в заяві компаній.
Bloomberg зазначає, що угода була укладена під тиском акціонерів AOL і їм буде передана "значна частина" суми, вирученої від продажу. В рамках угоди інтернет-холдинг також позбудеться одного зі своїх підрозділів.
З 2000 року AOL була частиною медіахолдингу Time Warner, але в 2009 році було вирішено перетворити її на окрему компанію. У 2010 році AOL придбала техноблог TechCrunch, а в 2011 - газету Huffington Post.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас