Дефіцит коштів пенсійних фондів США досяг 369 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит коштів пенсійних фондів США досяг 369 млрд дол.

Казна та Політика
411
Дефіцит коштів пенсійних фондів, контрольованих профспілками США, досяг в останні тижні $369 млрд, свідчать підрахунки банку Credit Suisse, які наводить газета Financial Times.
За даними Credit Suisse, діяльність пенсійних фондів, кожен з яких об'єднує кошти численних роботодавців у рамках однієї або декількох галузей, в даний час профінансована лише на 52%. Credit Suisse розглянув документи 1350 таких фондів, які загалом відповідають за пенсійне забезпечення понад 10 млн американців.
У перспективі зростання фінансової діри загрожує роботодавцям збільшенням відрахувань, а економіці США в цілому - погіршенням трудових відносин. При цьому основний тягар із внесення відсутніх коштів, як очікується, ляже на малий і середній бізнес.
Частка компаній, що входять в список Standard & Poor's 500 (тобто великого бізнесу), в недоплачених внесках оцінюється лише в $43 млрд, або близько 11,7% від загального обсягу дефіциту. Однак Credit Suisse виділяє 7 компаній S&P 500, включаючи мережу супермаркетів Safeway та логістичного гіганта UPS, пенсійні зобов'язання яких досить значні, в порівнянні з їх ринковою капіталізацією.
Крім того, слід враховувати ризик вимушеного виходу великих компаній з пенсійних фондів в ситуаціях, коли всі інші учасники не в змозі виплачувати свої внески. UPS вже стикалася з цим явищем в 2007 році, коли їй довелося витратити $6,1 млрд на вихід з Пенсійного фонду центральних штатів.
Тим часом самі пенсійні фонди і компанії-учасники оцінюють дефіцит коштів набагато нижче - всього $101 млрд (близько 19%), що пов'язано з використанням кардинально іншої системи розрахунків.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас