У ПР прогнозують, що новий КПК ухвалять на цьому тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ПР прогнозують, що новий КПК ухвалять на цьому тижні

204
Голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що новий Кримінально-процесуальний кодекс буде схвалений у другому читанні на цьому тижні.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Партії регіонів, про це він повідомив сьогодні під час Погоджувальної ради лідерів фракцій та керівників комітетів Верховної Ради України.
За словами Єфремова, друге читання законопроекту призначено на вівторок, 10 квітня. "Нам потрібно розглянути близько чотирьох тисяч поправок. І якщо ми не встигнемо розглянути всі поправки, то, можливо, нам доведеться продовжити розгляд КПК в середу. Адже це дуже важливий документ, і його треба схвалити протягом цього тижня", - сказав він.
При цьому Єфремов зазначив, що в Європі позитивно оцінюють дії української влади з реформування КПК. "Ми отримали лист від керівників Європейського Союзу пані Ештон і пана Фюле. Вони дуже позитивно оцінюють роботу нинішньої влади з підготовки Кримінально-процесуального кодексу. Вони сподіваються, що ми таким же чином будемо працювати над зміною Конституції. Зокрема, мова йде про консолідовану роботу опозиції і влади в рамках конституційних змін і Конституційної асамблеї", - підкреслив він.
Також Єфремов додав, що цей лист буде направлено всім народним депутатам, щоб вони ознайомилися з точкою зору керівників Європейського Союзу.
Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада України 9 лютого ухвалила в першому читанні проект нового КПК, внесений Президентом України Віктором Януковичем.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас