У Росії почали звільняти за куріння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії почали звільняти за куріння

447
Головний санлікар Росії Геннадій Онищенко нещодавно запропонував російським роботодавцям звільняти людей за куріння. Як з'ясували ЗМІ, подібна практика вже почала діяти.
Зокрема, з курінням ще кілька років тому вирішила боротися адміністрація Челябінського трубопрокатного заводу. За даними газети "Ведомости", коли там відкрили два нові цехи, було вирішено, що курці працювати там не будуть.
"При прийомі на роботу умову про відмову від куріння на виробництві обговорював кожен керівник з кожним кандидатом віч-на-віч", - розповів директор з управління проектом Валентин Тазетдінов.
Однак серед 1500 нових співробітників порушники трудової дисципліни все ж знайшлися, зазначив Тазетдінов.
За його словами, в перші кілька місяців з цеху "Висота 239" було звільнено за куріння 8 осіб (у тому числі дві жінки-кранівниці), а з електросталеплавильного комплексу "Залізний Озон 32" - четверо. Портрети звільнених курців вивісили в цехах на спеціальній "ганебній дошці".
Юристи вважають таку практику цілком законною. Як пояснили фахівці, звільнення людини тільки за те, що вона курить - дискримінація, яка переслідується законом. Але якщо в компанії є положення про заборону куріння на робочому місці, співробітник змушений відлучатися покурити, тим самим порушуючи трудову дисципліну. І вже за цим пунктом після попередження і догани роботодавець має право розірвати з ним трудовий договір.
Поки звільняти курців за рекомендацією Онищенка готові тільки 7% роботодавців з тисячі, опитаних минулого тижня фахівцями дослідницького центру Superjob.ru.
Не збираються звільняти - три чверті (74%) респондентів, 13% вагалися з відповіддю, а 6% сказали, що в їхній компанії курців просто немає.
Серед роботодавців - респондентів лише чверть (24%) надають своїм співробітникам спеціально обладнані курильні кімнати, 1% - дозволяють курити на робочому місці, 1% - в туалетах, а 61% - тільки на ґанку перед входом в робоче приміщення.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас