Apple патентує систему розпізнавання користувачів за обличчям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple патентує систему розпізнавання користувачів за обличчям

553
Компанія Apple направила в Управління США з патентів і торгових марок (USPTO) патентну заявку на "Систему управління електронним пристроєм на основі розпізнавання обличчя".
Мова йде про використання фронтальної камери гаджетів для ідентифікації людини. У разі успішного розпізнавання обличчя може бути автоматично знято блокування портативного пристрою або активований той чи інший користувальницький профіль, передає Компьюлента.
Відзначається, що система призначена насамперед для планшетів і смартфонів під управлінням iOS. Не виключено також, що система знайде застосування в портативних і настільних комп'ютерах на базі Mac OS X.
Нагадаємо, що нещодавно компанія HTC запатентувала біометричну технологію, що дозволяє зняти блокування портативного пристрою за допомогою відбитка пальця або фотознімку обличчя.
До речі, функція розблокування за обличчям Face Unlock реалізована в мобільній операційній системі Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Для того щоб отримати доступ до комунікатора, досить посміхнутися у фронтальну камеру.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас