Оніщенко вже погрожує закрити українсько-російський кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оніщенко вже погрожує закрити українсько-російський кордон

941
Головний санітарний лікар Росії Геннадій Оніщенко заявляє, що в разі повторення спалаху холери в Україні українсько-російський кордон буде закрито. Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав сьогодні на прес-конференції в Москві.
"Коли я був на минулому тижні в Україні, зустрічаючись із заступником голови уряду, я їм сказав, що якщо буде те, що було в минулому році з холерою в Маріуполі, в Жданові, як він раніше називався, це місто, то ми просто закриємо кордон", - сказав Оніщенко.
За його словами, для обговорення та координації вирішення даного питання в Росспоживнагляд прибули два фахівці з МОЗ України.
Як підкреслив Оніщенко, потрібно розуміти, у що виллється закриття кордону.
"Ми зараз спільно попрацюємо і до початку сезону вийдемо з єдиним розумінням, як нам на загальнолюдському просторі спільно і адекватно реагувати на подібні речі", - сказав Оніщенко.
Як повідомляв УНІАН, на початку січня Г.Оніщенко заявив, що стурбований спалахами холери в Україні.
Голова Росспоживнагляду вважає, що холера після реформи епіднагляду в Україні може вийти з-під контролю. При цьому Оніщенко не відкидає закриття кордону.
Як заявив Оніщенко, він стурбований передачею в Україні ветеринарній службі функцій з контролю за харчуванням людей.
"З'явилася серйозна проблема. Судячи з офіційних загальнодоступних документів, в 2012 році в Україні профілактикою холери серед людей будуть займатися не медики, а ветеринарна служба. Це означає, що вже з травня ми досить серйозно посилимо нагляд на кордоні з Україною", - сказав Оніщенко.
Він нагадав, що в 2011 році в Донецькій області було зафіксовано спалах холери, але Росія, завдяки скоординованим діям з українською санітарною владою, не закривала кордон для людей і товарів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас