МЗС Білорусії назвав умову повернення послів ЄС в Мінськ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС Білорусії назвав умову повернення послів ЄС в Мінськ

Казна та Політика
325
Посли країн Європейського союзу можуть повернутися до Білорусі, але за цим не має бути нових санкцій стосовно республіки.
Про це заявив міністр закордонних справ Білорусі Сергій Мартинов в ефірі першого каналу білоруського телебачення, передає РИА Новости.
"Хочете, щоб ваші посли повернулися назад? Ми не проти. Але природно, ми б не хотіли, щоб вони займалися закулісними справами на шкоду нашим відносинам", - сказав Мартинов.
"Якщо посли повернуться, а через кілька днів Євросоюз прийме черговий набір санкцій, м'яко кажучи, це буде несерйозно", - додав він.
При цьому глава білоруського зовнішньополітичного відомства вважає, що Євросоюз своїми санкціями лише загальмовує демократичні реформи в Білорусі.
Нагадаємо, різке загострення відносин між Білоруссю і ЄС відбулося в лютому 2012 року, коли ЄС на знак протесту проти арештів учасників масових заворушень і акцій протесту, що спалахнули після президентських виборів у грудні минулого року, ввів нові санкції проти Мінська.
У відповідь МЗС Білорусії викликав посла Євросоюзу в Мінську Майра Мора і його польського колегу Лешека Шерепка, рекомендувавши дипломатам залишити країну. Також Білорусія відкликала постпреда при ЄС і посла в Польщі.
Інші країни Євросоюзу на знак солідарності вирішили також відкликати своїх послів з Мінська, а в кінці березня ЄС ще раз розширив список білоруських чиновників і компаній, що підпадають під санкції.
Президент Олександр Лукашенко, у свою чергу, зазначив, що питання повернення в Білорусію послів країн Євросоюзу буде розглядатися окремо для кожної держави і кожного посла.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас