Новим Президентом Південної Осетії стане екс-глава КДБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новим Президентом Південної Осетії стане екс-глава КДБ

Казна та Політика
329
Екс-глава КДБ Південної Осетії Леонід Тібілов виграв президентські вибори в республіці. За підсумками обробки 100% протоколів територіальних виборчих комісій на виборах Президента він набрав 54,12% голосів.
У омбудсмена Давида Санакоєва - 42,65% голосів (12 тис. 439 виборців), повідомила голова Центрвиборчкому Белла Плієва. Проти всіх проголосували 0,96% (279 осіб). Загальна явка виборців склала 71,26%.
Голова ЦВК оголосила, що кандидат Тібілов вважається обраним Президентом Республіки Південна Осетія.
Підсумковий протокол за результатами голосування ЦВК відповідно до законодавства повинен підписати протягом п'яти днів. Найімовірніше, це буде сьогодні ввечері або 10 квітня. Таким чином, церемонія інавгурації нового Президента може відбутися 19 чи 20 квітня 2012 р. - на десятий день після оголошення і опублікування підсумкового протоколу.
Санакоєв вже визнав свою поразку. Омбудсмен заявив, що вітає свого опонента з перемогою. Він зазначив, що і далі працюватиме в інтересах народу Південної Осетії. Між тим Тібілов заявив, що запросить в уряд Санакоєва. В свою команду колишній глава республіканського КДБ кличе омбудсмена, тому що давно його знає і цінує як професіонала.
"Перед виборами ми підписали заяву про чесні вибори і намагалися дотримуватися цього принципу. Санакоєв проявив себе як перспективний молодий чоловік, і в новій команді його потенціал і досвід в держструктурах будуть використані", - зазначив майбутній Президент.
Нинішні вибори Президента Південної Осетії були повторними, оскільки Верховний суд республіки визнав недійсними результати голосування, що пройшло в листопаді минулого року. Тоді голосування завершилося тривалим протистоянням між екс-міністром освіти республіки Аллою Джіоєвою, яка оголосила про свою перемогу і самовільно побажала провести інавгурацію, і офіційним Цхінвалі.
Повторні вибори, згідно з рішенням парламенту, відбулися 25 березня. Перший тур виборів переможця не виявив. За підсумками голосування до другого туру вийшли кандидати в президенти екс-голова КДБ Леонід Тібілов, який набрав 42,48% голосів, і уповноважений з прав людини при голові республіки Давид Санакоєв, за якого проголосували 24,58% громадян.
Південна Осетія - нечисленна республіка з населенням всього близько 72 тис. осіб. Абсолютно незалежною цю країну визнають лише Росія, Венесуела, Нікарагуа, Науру і Тувалу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас