Ізраїльські вчені створили "імунітет" проти раку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїльські вчені створили "імунітет" проти раку

88
В Університеті Тель-Авіва створена вакцина "Імуцин" (ImMucin), яка розпізнає і знищує деякі ракові клітини, а також підсилює імунітет проти раку.
Ракові клітини зазвичай не розпізнаються імунною системою як загроза. При цьому, дія "Імуцину" направлено на навчання організму реагувати на речовину під назвою муцин-1 (MUC1). Цей білок виявляють на поверхні ракових клітин. Вважається, що він може викликати зростання пухлин. Речовина також входить і до складу звичайних клітин, але її вміст там малий, тому вона не викликає реакцію імунітету після введення вакцини, передає ИТАР-ТАСС.
Творці препарату вважають, що він може стати ефективним засобом боротьби з невеликими пухлинами і такими поширеними формами захворювання, як рак грудей і передміхурової залози. Він також може бути корисний пацієнтам, які пройшли курс терапії та побоюються рецидиву. "Імуцин" показав здатність формувати спеціальну імунну відповідь у всіх пацієнтів після прийому двох-чотирьох доз препарату.
Вчені збираються розширити клінічні випробування, щоб довести ефективність вакцини проти деяких форм ракових захворювань. Поки що її вводили тільки 10 добровольцям, які страждають від раку крові.
У разі успішного завершення розширених випробувань вакцина надійде на ринок протягом шести років.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас