Закон, що дозволяє залишатися на держслужбі після 65 років, підписаний під Азарова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон, що дозволяє залишатися на держслужбі після 65 років, підписаний під Азарова

580
Вікові обмеження політиків встановлюються не законом, який підписує або не підписує президент, а виборцями, які обирають або не вибирають політиків.
Про це в коментарі УНН, коментуючи підписаний Віктором Януковичем закон, за яким держслужбовцям першої категорії дозволяється залишатися на службі після досягнення 65 років, заявив політолог Вадим Карасьов.
"Прем'єр-міністр в нашій нинішній конституційній системі - це скоріше чиновник, ніж політик. Вікових обмежень на політику і на політиків немає. Якщо політику 80 років, його обирають, то немає проблем... У нас прем'єр-міністр сьогодні - фігура не стільки політична, скільки чисто технічна", - вважає Карасьов.
Політолог також зазначив, що є певна категорія державних чиновників першого рангу, які фактично виконують політичні функції, і вони обираються, а не призначаються, і Азаров також був обраний у парламенті. "Тому приводом для цього закону був індивідуальний казус Азарова, якому 65 років вже, але він залишається прем'єр-міністром і можливо, ще буде прем'єр-міністром і не тільки до виборів, а після виборів", - підкреслив він.
Карасьов вважає, що основою цієї колізії є те, що в Україні корпус держслужбовців, адміністративного апарату не відокремлений від корпусу політиків, депутатів і т.д. "У політиків немає вікових обмежень. Тривалість роботи політиків встановлюється не законом, який підписує або не підписує президент, а встановлюється виборцями, які обирають або не вибирають політиків... Вікові обмеження є тільки для чиновників та адміністраторів, для держслужбовців, а оскільки в Україні невизначеність між політиком і держслужбовцем першого рангу і багато наших політиків є одночасно і держслужбовцями, тому, для того щоб продовжити перебування тих чи інших політиків на державних посадах, потрібні такі закони під випадок, під персону, індивідуальний казус", - резюмував він.
Нагадаємо, в п'ятницю президент Віктор Янукович підписав закон, яким держслужбовцям першої категорії дозволяється за їх згодою залишатися на службі після досягнення 65 років.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас