Унікальний круїз до 100-річчя "Титаніка": на борту 1309 осіб і ті ж страви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Унікальний круїз до 100-річчя "Титаніка": на борту 1309 осіб і ті ж страви

81
8 квітня з англійського порту Саутгемптон в пам'ятний унікальний круїз по маршруту, який в точності повторює шлях легендарного "Титаніка", вирушило круїзне судно "Балморал". На його борту було 1 тис. 309 пасажирів, рівно стільки, скільки - не рахуючи екіпажу - було на гігантському лайнері 100 років тому. Тур придбали бажаючі із понад 20 країн світу.
Серед них - близько 50 родичів тих, хто навесні 1912 року подорожував на гігантському лайнері, коли в ніч з 14 на 15 квітня він зіткнувся з айсбергом і стрімко затонув. Катастрофа забрала понад 1,5 тис. життів. Трохи більше 700 осіб врятувало тоді судно "Карпатія", що перебувало відносно близько, пише ИТАР-ТАСС.
Як пишуть ЗМІ, іншу частину пасажирів судна "Балморал" становлять люди, захоплені історією загибелі "Титаніка", яка до цього дня служить символом небезпек, що загрожують сучасній цивілізації. Як зазначила компанія-організатор круїзу, її клієнти - "ентузіасти історії "Титаніка", люди, які дивилися фільм Джеймса Кемерона, і навіть ті, хто танцював на весіллі під пісню Селін Діон, що звучала в кінокартині".
В ресторанах "Балморала" учасників подорожі пригощатимуть стравами, які подавали пасажирам "Титаніка". При цьому формальна вечеря 13 квітня буде повністю відповідати меню столітньої давності. Бажаючі зможуть відвідати лекції, пов'язані з темою вояжу, які прочитають історики та експерти, також присутні на борту.
Квиток на круїз по маршруту "Титаніка" коштував для його учасників від 4,45 тис. доларів до 9,52 тис. доларів. Продажі квитків почалися ще в 2008 році, і всі місця були розпродані вже до початку 2011 року. Проте деякі учасники потім відмовилися від броні, тож останні квитки можна було купити незадовго до початку круїзу, який триватиме 12 днів.
Як і "Титанік", "Балморал" здійснить візит до французького Шербура, а потім - до Кова. У ніч на 15 квітня, коли буде відзначатися 100-річчя аварії "Титаніка", учасники круїзу проведуть пам'ятну службу. Вони опустять квіти і вінки на воду в тому місці північної частини Атлантики, де затонув лайнер і де на дні покояться його уламки.
10 квітня з Нью-Йорка вийде круїзний лайнер "Азамара Джорні". Два судна одночасно прибудуть на місце загибелі "Титаніка", а потім продовжать йти в США і Англії. " Балморал" зайде в порт Галіфакс в канадській провінції Нова Шотландія. Там учасники рейсу відвідають кладовище, де покояться останки 120 пасажирів "Титаніка", які були знайдені в морі мертвими. Круїз завершиться в Нью-Йорку, куди прямував "Титанік".
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас